Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Guppig tur på Kattegatt

8 KattegattPosted by sören Thu, August 18, 2016 20:43:26

18 augusti lämnade vi Läsö. Namastee seglade söder ut med vinden och Lady Elaine fick gå högt mot vinden åt nord-nordväst. Åter igen ett avsked från denna trevliga familj. Men vi ses igen.

Det friskade i och då man seglar mot vinden blir det även fartvind som läggs till alla knop. Det började därför ganska guppigt men lugnade sig efter hand och var riktigt fint sista biten.

Det var några år sedan jag var här och tittade på Ålbäks hamn då det hull på att iordningställa alla bryggor. Nu är de färdiga och riktigt fint blev det. Med solen i ögonen och vind från nord så stannade jag vid den skarpa babordskurvan in i hamnen och backade en bit till bryggan utanför.

Det kändes lite så säkert att försöka tränga sig in under dessa förhållanden. Men efter att betalat i automaten och kollat läget från bryggorna så gled vi in med ett par meter fritt vatten på var sida. Trångt kändes det men vi kunde vända och lägga oss med fören söder ut så det blir lätt att ta sig ut igen.

Här är inte så många gästplatser och inte heller så många gästande båtar. Utan här är det mest bofasta danskar som har sina båtar av alla de slag. Från ekor till fiskebåtar och allt där emellan med och utan segel ligger här.

Småskaligt är modellen för trevnad

Förtöjd i Ålbäks Hamn57 35.560N 010 25 705W