Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Bland falkar och örnar

8 KattegattPosted by sören Fri, August 19, 2016 22:09:26
19 augusti blev det sovmorgon, den första på länge. Och sedan lite små fix innan dagens stora händelse. Örnreservatet skall besökas! Jag har varit här två gånger förut och det är en fantastisk upplevelse var gång. Minneskort i reserv packas med och sedan promenad till centrum.

Här finns fler butiker så byn är inte så väldigt liten men då rakt inte för stor. Det är trevligt med små byar där stressen inte kan bita sig fast som i de stora städerna. I Sparbutiken säljer de ut sommarens glass för halva priset. Och ett gäng hurtiga norskor i rosa cykelbyxor tar en paus utanför.

Här väntar jag en stund på min syster med sambo som passande nog också skall besöka örnreservatet. Det är första gången för dem som de lyckats vara här när det är öppet. Jag behöver därför inte cykla i dag utan får åka bil, dock bak i skåpet sittande på ett par dynor.

Solen skiner och det blåser väldigt lite så fåglarna får flaxa lite med vingarna. Men vilken fart de får, och så lätt det ser ut. Det är det inte utan det går åt en del energi och trötta blir de också av sina uppvisningar i luftakrobatik så klart.

Att hålla kropp och fjädrar i trim är ytters viktigt för dem då all matanskaffning görs med hjälp av den skickliga flykten. Flera olika falkar och örnar visar sina färdigheter i att flyga och fånga mat som kastas upp i luften. Mat som lätt fångas i luften med klorna och äts upp i en tugga, även det i flykten. Större bitar får styckas efter att de landat på marken med bytet.

Sedan blev det restaurangbesök med både huvudrätt och efterrätt av dansk sort. Riktigt gott smakade detta. Och sedan var det adjö och tillbaka till båten.

Att ligga på soffan och slöa ger ingen mat på bordet

57 35.560N 010 25 705W