Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Man får inte tro allt man hör

8 KattegattPosted by sören Sat, August 20, 2016 22:18:32
20 augusti lät det som smattrande regn mot däcket på förmiddagen. Det var dock inget regn utan flaggspel på tre segelbåtar. Från fören över masttoppen och ned till aktern hängde ett fyrtiotal små flaggor och flaxade. Vad det var som firades vet jag inte men något ståhej var det säkert.

Det blev en tur till örnreservatet även i dag. Och på vägen dit kom faktiskt lite regn på riktigt. När föreställningen skulle börja så hade det slutat, men de gråa molnen skymde solen i dag. Det var inte alls så många besökare så vi fick alla lätt plats på den lilla läktaren på kortsidan.

Då det var så få åskådare passade fågeltränarna på att visa och träna de riktigt unga fåglarna. Först ut var en liten Pilgrimsfalk som imponerade med sin snabba flykt. Och sedan blev det lite träning från häst med två lite större falkar.

Gåsgamen och örnarna tog en flygtur i dag också men havsörnarna var inte alls så pigga i dag som i går. Det blir olika upplevelser vid varje tillfälle som jag är och tittar på dessa fåglar.

Det finns även en hel del att läsa vid bilderna inne i byggnaden där även ett litet kafé finns i en av rummen. Det är så mycket information så att besöka örnarna kan man göra många gånger utan att det blir tjatigt.

Det är lätt att förstå att det varit över två miljoner besökare här på de 36 åren som reservatet med uppvisningar funnits. Över 2000 besökare kan det vara på en gång men i dag var vi ca kanske 50-60 st

Det är fina solnedgångar var dag jag varit i den lilla hamnen här i Ålbäk. Här är lugnt och skönt till skillnad från Skagens brötiga, trånga och högljudda stora hamn.

En passande plats finns alla.

57 35.560N 010 25 705W