Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Luften gick ur

8 KattegattPosted by sören Mon, August 22, 2016 09:39:59
21 augusti skulle jag pilla ut lite danska pengar ur apparaten som sitter på bankens vägg. Det gick inte ens att få in mitt ”svenska” bankkort i den. Och att få ut pengar utan att spränga maskinen verkade helt omöjligt. Jag gick då till Sparbutiken och frågad om jag kunde få ut lite extra pengar när jag handlar på mitt kort.

Det gick inte det heller då mitt kort var utländskt! Sa expediten. Åtminstone var det de jag trodde hon sa. Det är det inte alls, det är svenskt svarade jag. Infödingarnas språk här i Danmark varierar så mycket från individ till individ att jag inte tror de har ett gemensamt språk utan använder sig av konstiga ljud för att kommunicera med var andra.

Spanska, tyska, franska och så klart engelska kan jag faktiskt förstå ganska bra. Även om jag inte själv kan säga så mycket på många utländska språk så funkar det att kommunicera med människor från många av världens länder. Men i vårt grannland Danmark funkar det väldigt dåligt. Som tur är så kan faktiskt även danskarna prata på riktigt om de använder det engelska språket.

Det går utmärkt att handla för mitt plastkort ute i världen trots att det är svenskt. Så allt löser sig. Så gjorde också luften som var i mitt cykeldäck. Det lösgjorde sig genom ett litet hål i slangen och försvann ut i friheten då jag närmade mig örnreservatet.

Därför blev det 10 km promenad träning i dag efter att jag tittat på de fantastiska snabbflygarna falkarna och de stora örnarna som är otroligt skickliga med sin luftakrobatik. Att fånga dessa fjäderfän på bild är inte lätt då de flyger men det går bättre med träning.

Till hamnen har det kommit en norsk seglare som varit telegrafist i sin ungdom. Ni vet sådana som kan prata med långa och korta pip ljud i olika kombinationer. Han bor i Oslo och pratar även helt förståelig norska så det blev en hel del kommunicerande med denna trevliga man.

Alla levande väsen kommunicerar med var andra med olika språk

57 35.560N 010 25 705W