Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Svenskar skärp er!

8 KattegattPosted by sören Mon, August 22, 2016 23:25:40
22 augusti blev lugn och den klarblå himmel som lovades syntes inte så länge då mörka moln kom och gav lite regn då och då. Men bankmaskinen fungerade och punkteringen blev lagad. En tur på stranden blev det också. Stranden är väldigt lång. Och drivor med snäckskal som vågorna sköljt upp ligger det här.

Då Danmark består av sand så kan man gå runt hela Danmark på en sandstrand. Där människan byggt hamnar är det förstås stenar, pirar och murar som är i vägen men för övrigt är det playa. Och på playan byggs det sandfigurer.

Då jag cyklat på vägarna här i Danmark så är det en del bilar som kör onödigt nära och inte visar någon hänsyn. Detta är egocentriska svenskar som är här med sina bilar. Stressade och olyckliga verkar de vara.

I alla andra länder jag cyklat visar infödingarna betydligt mer hänsyn åt oss cyklister. Varför är ni svenskar så stressade, egocentriska och olyckliga. En skärpning här vill jag se nu när jag kommer tillbaka.

Man måste inte göra allt på en gång utan man kan ta det lite lugnt och hinna med ändå. Svenska barn måste inte aktiveras hela tiden utan de hittar på egna saker att göra om de bara får tid att vara kreativa. Så lugna er och njut av livet istället för att stressa ifrån det som händer omkring er.

Lite vänlighet och hjälpsamhet lönar sig alltid för alla. Belöningen får man oftast med ränta tillbaka. Lite positivitet och hjälp från andra kan vara skönt då man behöver.

Ingen vet vilken dag som blir den sista

57 35.560N 010 25 705W