Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Öster ut igen

8 KattegattPosted by sören Fri, August 26, 2016 21:08:01
26 augusti seglade vi till Läsö i ökande vindar. Lite fantastiskt att vinden vred så mycket. Vi började segla åt öster då vinden kom från syd öst. Precis från det hållet vi skulle. Sedan vred vinden sakta till sydväst vilket var bra för då kommer vi till Läsö. Men innan vi han dit vred vinden så mycket att vi nästan seglat väster ut igen om jag inte ändrat segel och roder.

Här på Läsö är hamnavgiften dyrare än i Ålbäk och jag tyckte även att en del varor i butiken kostade mer än på fastlandet. Det skall bli spännande att se hur priserna ser ut i Sverige då jag kommer åter.

Här ligger många båtar med svenska flaggor på så än är det de som har semester kvar. Innan solen gick ned han jag med en promenad på stranden. Det kom mörka moln och skymde solen som sken så fint hela dagen. Så någon färggrann solnedgång blev det inte i dag.

Nu skall jag sova ordentligt tänkte jag då tröttheten kommit över mig de sista dagarna. Det är första gången sedan jag lämnade kalla norden som jag känner mig trött. Nere i de varma länderna blev man aldrig trött även om det blev lite sömn ibland. Jag tror det är kylan som tar på kroppens energi så mer sömn behövs.

Vinden styr mer än man tror

57 19.25N 11 07.45E