Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Luften gick ur

8 KattegattPosted by sören Sun, August 28, 2016 13:47:07
27 augusti tog jag min lilla cykel på en tur men det blev punktering i dag igen! Det var på ett stycke grusväg som luften sakta gick ur däcket. Så det blev promenad tillbaka till hamnen för reparation. Det lilla däcket är lite slitet. Jag köpte nytt däck och slang på Bonaire men då det är så lite har de fått snurra många varv.

Det är även ett lite hål i sidan på däcket där metall trådar tittar ut. Här la jag en bit gammal slang runt innerslangen som skydd denna gång. Det tar inte så lång stund att laga en punktering men glasblåsarna får vänta tills i morgon på mitt besök.

I stället blev det en tupplur på dagen och mot kvällen försökte jag fånga solnedgången på bild då denna var ganska fin. Men så svårt det är. Det är många knappar på kameran som kanske hjälper om man får till det fast så pluttigt det blir på en bild.

Men skam den som ger sig, en dag fångar jag nog solens nedgång på bild. Det var många svenska båtar som lämnade hamnen i dag och ett par nya kom hit. Det är ganska lugnt och skönt här på Läsö så här års men det blir rysligt kallt då solen försvinner.

Det är hösten som är på väg och många är de hösttecken jag ser på min vandring. Då jag vandrar på stränderna tittar jag om där ligger någon bärnsten eller annat fint. Men hittills har jag inte funnit någon gammal kåda att samla.

Jag hade en klasskamrat i låg och mellanstadiet som tillbringade somrarna här på Läsö. Han hade lådvis med ostronskal och mängder med bärnsten som han funnit här på stränderna. På den tiden var det förmodligen inte så många som gick och letade utan det var lättare att hitta dyrgriparna.

Mycket kan glimma som guld

57 19.25N 011 07.45E