Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Höstrusk

8 KattegattPosted by sören Sun, August 28, 2016 22:50:39
28 augusti både började och slutade med regn, och kallt har det varit. Riktigt höstrusk som lockar fram en massa frusna minnen. Det har inte blivit så långa promenader eller cyklande i dag utan den mesta tiden har tillbringats i kajutan. Det är faktiskt riktigt mysigt att sitta i en båt och lyssna till regnets smatter.

Jag har ett litet element så det är i alla fall 20 grader varmt i skutan. Men underställ och tjock tröja behövs ändå för att inte frysa. Och utomhus behövs tjockare kläder. Jag undrar hur det skall gå när vintern kommer. Men ett par veckor sol till hade jag allt tänk ha innan overallen åker på.

Det börjar bli ganska tomt i hamnen, många båtar har seglat iväg och få har kommit. Semestrarna är över för de flesta men än finns det några svenska seglare kvar i Österby Hamnen. Jag tror de är pensionärer hela gängen som är kvar.

Det skall blåsa hårt några dagar lovas det så jag blir kvar här tills det lugnar sig. I dag har sanden legat stilla men då det blåser blir det drivor både här och där. Att segla obekvämt är onödigt om man inte måste så vi väntar på bekväma vindar. Och tiden har vi framför oss vilket är skönt.

Det blev inget besök hos glasblåsaren i dag men i morgon skiner solen så då gör jag ett försök igen. Här finns mycket att titta på för den som vill och har tid. Fast det är trevligare då solen skiner och värmer än när det kalla regnet faller ned

Det blev till att titta på en film i stället för sevärdheter. Det var väldigt länge sedan sist. Har man det bra och naturen som roar så behövs inga moderniteter för att fördriva tiden. Tiden går förfärligt fort om man lever i tiden i stället för i framtiden eller i det förflutna.

När nu blir då är sedan nu

57 19.25N 011 07.45E