Sörens Bloggbok

Sörens Bloggbok

Lady Elaine

På en resa både över och under haven till hästar och hovslagare runt om i världen. . . . .

HEMSIDAN

Öster ut på cykel

8 KattegattPosted by sören Tue, August 30, 2016 22:38:54
30 augusti blev det ett besök hos en krukmakare var det tänkt. Men så klart var det stängt i dag. Sedan besökte jag den östra delen av ön och även här var det långa stränder med sand.

Gräsbevuxna sanddynor och stora fält med ljung samt lite buskar består österlandet av. Och en liten bergknalle med skotska kor på hittade jag också. Lite märkligt är att de tagit ned flera lite större dungar av björkar som stått här. Det är inte så genomtänkt då hjälper till att hålla sanden på plats.

Man tycker att människan borde lära sig någon gång att om sanden börjar röra på sig så begraver den lätt en by om vinden är den rätta. Detta har hänt så många gånger förr i Danmarks historia. Och även då var det jakten på bränsle och även byggmaterial som förblindade människorna.

Det finns mycket att förundras över och även i dag träffar jag på rönnar som ståtar med mängder av röda bär. Skall det bli en kall vinter med mycket snö, vi får se. En hel del flyttfåglar kommer till Läsö på hösten och redan nu far det förbi stora flockar då och då.

Vinden har lugnat sig något i dag och solen har tittat på Läsö mest hela dagen. Och cykeln har hållit tätt trots sitt däck som håller på att falla isär. Ingen vidare kvalitet på det däcket. Men jag tror de fuskar en del med små däck då de mest används på den mindre sortens barncyklar.

Jag har även letat fram mina svenska sjökort i gömmorna då det börjar dra ihop sig. Månaden är snart slut och vinden skall vara västlig så nu är jag beredd på nästa skutt över haven.

Det är meningen att man skall lära sig av misstagen.

57 19.25N 011 07.45E